Tekstboks:

Forside:          Om Arkivet:      Nyhedsarkiv          Artikler:        Gårde:    Portrætter:     Slægtsforskning:      Kontakt                

Tekstboks: Sidste Nyt:Sidste nyt fra arkivlederen

Birket lokalhistoriske arkiv har fungeret godt, selvom hele arkivet stadig er pakket ned (Se tredje billede til højre) efter flytningen til den røde skole 13/12 2010. Arkivet måtte flyttes en gang til, idet håndværkerne ikke kunne lave et lokale færdigt ad gangen. Det befinder sig nu i den røde villa  i skolegården, men forventes at kunne komme i de blivende lokaler i næste måned.

 

Arkivet har modtaget fotos og andre arkivalier, som vi siger tak for. Vi har også hjulpet med mange forskellige opgaver, bl.a. et firma i Århus, der skulle vide noget om gårde og deres skæbne fra udskiftningen til i dag.  Portrætudstillingen tages ned midt i september, og der gøres klar til en ny udstilling med erhverv og virksomheder i sognet gennem tiderne. Det er et omfattende emne, så det bliver delt i 2: A-K her i efteråret og L-Å til foråret.  Der var skoleudstilling for 2 år siden, så det gemmer vi til en anden gang. Emnet om gårde og huse gemmer vi til næste efterår.

 

Der er gårde og huse, arkivet ikke har billede af, så hvis der er nogen, der har mod på at gå rundt og fotografere, vil det være en god hjælp. Mange gårde og huse bliver enten bygget om eller revet ned, så for vore efterkommere  vil vi gerne kunne dokumentere, hvordan landsbyen så ud. Der er også erhverv og virksomheder, vi gerne vil vide mere om, så kontakt Arkivet på tlf. 24422232 - hvis du gerne vil fortælle – eller kender nogen, der gerne vil.  Hvis I har fotos, behøver I ikke at aflevere dem. De kan nemt kopieres eller scannes ind på computeren.

Når arkivet er kommet på plads, bliver der åbent hus, så I kan komme og se på lokaliteterne . Der er fortsat åbent på arkivet onsdage 13-16.

 

Venlig hilsen

Betty Nielsen, arkivleder

Nu lysner det og inden længe kan vi flytte til vores nye flotte lokaler.....

Sådan så det lokale som Birket Lokalhistorisk Arkiv skal være i, inden håndværkerne gik i gang. Lokalerne er blevet malet i lyse farver og der er lavet en dør mellem lokalerne. På det nederste billede besigtiger Betty, Libuse, Niels Peter og Niels (i døråbningen)….

På nuværende tidspunkt skulle tidsplanen holde og   arbejdet på skolen vil være færdig til tiden.  Vi håber derfor på at påbegynde indretningen af Birket Lokalhistorisk Arkiv i løbet af oktober måned…..

”Sløjdlokalet” med nyt gulv….

”Skolekøkkenet” som Boldklubben skal være i..

Som det kan ses på væggen, er der sat strømskinner op til computere og lignende….

Den store gang…..

Historisk Atlas

   Forside:       Om Arkivet:      Sidste Nyt:        Artikler:    Gårde:    Portrætter:     Slægtsforskning:      Kontakt                

Næste