Tekstboks: Tekstboks: Sidste Nyt:Portrætudstilling

Lørdag den 2. april fra kl. 14.00 – 17.00  åbnede Birket Lokalhistorisk Arkiv en stor udstilling af kendte og især ukendte portrætter fra Birket Sogn

Arkivet ligger inde med massevis af portrætter, som vi ikke kender. Derfor håber vi, at lokalbefolkningen vil kunne hjælpe os med at opklare hvem portrætterne forestiller. Det er den nye arkivleder for Birket Lokalhistorisk Arkiv Betty Nielsen, der står bag udstillingen. Betty efterfølgte Edel Kristoffersen, der stoppede den 31. december 2011.

 

Udstillingen kan ses hver

onsdag: 13-16 & lørdag: 14-17 frem til sommerferien

 

 

I forbindelse med udstillingen afholdes der reception for Betty Nielsen, hvor  Støttekredsen for Birket Lokalhistorisk Arkiv er vært.

Den nye arkivleder i Birket Lokalhistorisk Arkiv Betty Nielsen er 63 år gammel og er gift med Jørgen Nielsen og har tre sønner og 5 børnebørn. Betty er datter af Sine og Vilhelm Dideriksen, som købte ”Kroghsminde” , Bandholmvej 39  i Torrig i 1949, da Betty var 2 år. Betty startede i Birket gamle skole i første klasse. Betty startede med at gå til orgelspil, hos først lærer Haagen og siden hos fru Bang i Søllested. Hun blev organistvikar som 15-årige og fra 1970 har hun været vikar i Maribo Domkirke og mange andre steder.

 

Betty er uddannet lærer på Haslev Seminarium og har været folkeskolelærer i 38 år. Da hun blev pensioneret begyndte hun som arkivmedhjælper hos Edel Kristoffersen, og har siden taget kursus i Arkibas 3 og er nu i gang med arkivlederuddannelsen, som afsluttes i løbet af foråret 2011. Hun har arbejdet med alt lige fra indkomstjournaler, arkivalier og avisudklip. Betty har også et kursus i at lave plancher og sidst i Arkibas 4. 

 

Med venlig hilsen

 

f. Støttekredsen for Birket Lokalhistorisk Arkiv

Per H. Knudsen

Forside:          Om Arkivet:      Nyhedsarkiv     Artikler:      Gårde:    Portrætter:     Slægtsforskning:      Kontakt        Nyhedsarkivet 2009-10

Historisk Atlas

   Forside:       Om Arkivet:      Sidste Nyt:        Artikler:    Gårde:    Portrætter:     Slægtsforskning:      Kontakt