Tekstboks: Tekstboks: Sidste Nyt:NYT FRA ARKIVLEDEREN

Jeg vil gerne sige   hjerteligt tak  til alle i sognet for den store indsats for at beholde arkivet i Birket.

 

 I de to måneder, der er gået, er arkivet blevet beriget med fotos og andre spændende arkivalier. Det gælder både på arkivets åbningsdage og ved interviews, hvoraf der bliver 1 hver måned. Hvis I kender nogen, der gerne vil fortælle om dem selv eller noget vedrørende sognet, hører jeg gerne fra jer.

Fra 2007 skal alle arkivledere på kursus 10 dage fordelt over 4 år. Jeg skal gøre det på 1 år, idet der ikke er nogen her, der har kursus i registrering. Arkivet er pakket ned nogle måneder endnu, men når det er på plads, holder vi  ”åbent hus”.

For at markere lederskiftet  er der udstilling af portrætter af Birket borgere. Vi vil gerne have mange oplysninger om personerne. Der står et nummer på hvert foto. Man kan godt købe en kopi.

Jeg har indskrevet 300 journaler på Arkibas 4 og mangler 110. Det er et dataprogram, hvor alle fotos og meget andet bliver indskrevet. Inden længe kommer Miniarkibas, der gør det muligt at søge på personer og steder på egen computer. Om et par år kommer arkibas.dk, der gør det muligt, at alle i hele verden kan søge oplysninger til slægtsforskning o.l også fra Birket arkiv.

 

1/2  var der kursus i ” Historisk atlas”. Fra Birket Lokalhistorisk Arkiv deltog Finn Chemnitz, Niels Peter Skov-Larsen og jeg. Det går ud på at fortælle om sognets  seværdigheder  og spændende historie på Internettet, så folk får lyst til at besøge vores sogn. Birket har meget at byde på: oldtidshøje, en middelalderborg, en kirke med en unik klokkestabel, specielle landskaber, en havn med færgefart til øerne, kapsejlads og meget andet.

Hvordan bruger man så det historiske atlas?  På Internettet skrives historisk atlas. Så fremkommer et landkort, man kan zoome ind og ud på. I nederste venstre hjørne kan man f.eks. skrive Ravnsborg. Så zoomer kortet ned på stedet. Der er også en firkant med oplysninger. Tryk på de forskellige billeder og se teksten. Øverst i firkanten er der nogle ” bjælker”, man kan trykke på for at få flere oplysninger. Siderne kan printes ud, så de kan bruges til en udflugt.

Til efteråret bliver der en udstilling med erhverv i Birket sogn. Hvis der er nogen, der har fotos eller andet om de mange erhverv, der har været i Birket, hører jeg gerne fra jer. Jeg har gennemgået telefonbøger og vejvisere for at se, hvor mange forskellige erhverv, der har været, og det er utroligt mange!!

 

Henvendelse enten i arkivets åbningstid onsdag 13-16,  på tlf. 2442 2232

 eller på mail betty.sofie.nielsen@mail.dk

Betty Nielsen skriver om de første par måneder….

Forside:          Om Arkivet:      Nyhedsarkiv     Artikler:      Gårde:    Portrætter:     Slægtsforskning:      Kontakt        Nyhedsarkivet 2009-10

Historisk Atlas

   Forside:       Om Arkivet:      Sidste Nyt:        Artikler:    Gårde:    Portrætter:     Slægtsforskning:      Kontakt