Tekstboks:

Forside:          Om Arkivet:     Nyhedsarkiv          Artikler:         Gårde:    Portrætter:     Slægtsforskning:      Kontakt                

Tekstboks:
Sidste Nyt:Arkivet flytter - Den glædelige nyhed er, at det ikke bliver til Købelev - Birket Skole bliver ny adresse for Arkivet i Birket....

Det har længe sviret i luften at Birket Lokalhistorisk Arkiv skulle flyttes og nu er det en kendsgerning. I forbindelse med projekt Mulighedernes Land er det blevet muligt at flytte Det Lokalhistoriske Arkiv i Birket fra Birkelunden til lokaler på Birket skole.

 

Baggrunden for at det er nødvendigt med en flytning af arkivet er, at Lolland Kommune ikke kan/vil stille lokaler til rådighed for arkivet på Birkelunden efter 1. november 2010.

 

For at få afklaret og aftalt en række konkrete/praktiske forhold i forbindelse med arkivets flytning, indkaldes der derfor til et møde på Birket Skole (den gule bygning) mellem Bestyrelse og suppleanter for støttekredsen for arkivet og kontaktudvalget vedrørende Mulighedernes Land (Birket-projektet) mandag den 13. september kl. 19.30.

 

Edel Kristoffersen har allerede sendt en skrivelse til Lolland Kommune og givet sin accept på, at  Arkivet kan flytte over på skolen, hvilket hun er meget glad for.

 

Jeg er meget glad over beslutningen om,  at Arkivet skal flytte til skolen. Vi har i det sidste års tid gået i uvished og hvis arkivet skulle til Købelev ville det være det samme som at lukke arkivet. Jeg er glad for at nogen tog emnet op i kontaktgruppen og at kommunen var hurtig til at reagere og komme med en så hurtig beslutning. Nu venter der selvfølgelig et stort arbejde forude, men med udsigten til at få mere plads, vil det helt sikkert give mere blod på tanden. Jeg glæder mig og jeg håber selvfølgelig at vi kommer så hurtig i gang som muligt.” siger Edel Kristoffersen.

 

Herunder kan du læse hvad Lolland Falsters Folketidende skrev om den glædelig nyhed:

Birket gammel skole (biblioteket) bliver sandsynligvis revet ned.  Borgerne i Birket har fået valget mellem enten den nye skole (fra 54) eller den gamle fra 1901 og her var der bred enighed i kontaktgruppen om,  at den nye skole med idrætsfaciliteter vil være bedst for Birket også i fremtiden. 

Arkivet flytter i nærmeste fremtid over på skolen. Hvor på skolen afgøres først senere, men fra flere sider er ”Fysiklokalet”  blevet nævnt som et ideelt sted.

 

Læs i øvrigt meget mere på borgerforeningens hjemmeside (herunder) om Mulighedernes Land…...

www.birketsogn.dkHistorisk Atlas

   Forside:       Om Arkivet:      Sidste Nyt:        Artikler:    Gårde:    Portrætter:     Slægtsforskning:      Kontakt                

Næste