Tekstboks:

Forside:          Om Arkivet:      Nyhedsarkiv          Artikler:        Gårde:    Portrætter:     Slægtsforskning:      Kontakt                

Tekstboks:
Sidste Nyt:

 

Læs i øvrigt meget mere på borgerforeningens hjemmeside (herunder) om Mulighedernes Land…...

www.birketsogn.dkKæmpe arbejde venter forude...Referat fra mødet den 13. september mellem Støttekredsen og Kontaktgruppen

Støttekredsen for Birket Lokalhistoriske Arkiv og Kontaktgruppen for Mulighedernes Land mødtes i går til et møde på Birket Skole.  Arkivet har fået frem til den 1.11 2010 til at flytte arkivet over på skolen, da Lolland Kommune har andre planer med lokalerne,  hvor Birket Lokalhistorisk Arkiv nu har til huse. Derfor blev det diskuteret,  hvordan det praktisk kan lade sig gøre og hvor på skolen Arkivet fremover skal være. Der var stor enighed om at det bedste sted ville være i Fysiklokalet. Men den endelige beslutning kommer først,  når SBS Rådgivning har færdiggjort deres udkast til hvordan skolen kan indrettes. Derfor er man nød til at finde et sted/depot til Arkivet, indtil man har istandsat det lokale, hvor Arkivet fremover skal være i.

Der var stor glæde blandt mødedeltagerne om,   at Arkivet kan blive i Birket frem for at skulle til Købelev, som kommunen ellers havde besluttet. Man ved godt at et kæmpe arbejde ligger forude og derfor efterlyses også hjælpere. Derfor blev det besluttet i Støttekredsen at rykke deres generalforsamling frem til  midten af oktober, frem for som normalt i slutningen af samme måned. I forbindelse med generalforsamlingen i Støttekredsen har man altid udsendt en folder, hvor der i år naturligvis bør oplyses om beslutningen om at flytte arkivet.

  

Interesserede hjælpere er meget velkommen til at kontakte Støttekredsen eller Arkivleder Edel Kristoffersen.

 

Referat: Per Knudsen

Et kik ind i fysiklokalet. Det er specielt alle glaslågerne på hele bagvæggen, som efter manges opfattelse vil være ideel til Arkivets mange effekter. Billedet er fra Ove H. Nielsens foredrag om Birket Skole i 2009.

Så skulle det være ganske vist, at Arkivet flytter over på skolen, men vi må vente til efter den 4. oktober for 100 % at kunne sige i hvilket lokale det bliver. Der holdes nemlig et møde mellem kontaktgruppen og SBS Rådgivning, som vil fremlægge deres forslag på skolens fremtidig indretning.

Historisk Atlas

   Forside:       Om Arkivet:      Sidste Nyt:        Artikler:    Gårde:    Portrætter:     Slægtsforskning:      Kontakt                

Næste