Tekstboks:

Forside:          Om Arkivet:       Nyhedsarkiv               Artikler:         Gårde:    Portrætter:     Slægtsforskning:      Kontakt

De vigtigste begivenheder fra september 1990 - 1999Birket Bordtennisklubs historie

70`erne    |        80`erne       |          90`erne         |       00`erne      |            10`erne     |

I 1990 vinder vores andet hold i Herre Serie 2 Ravnsborg Sportspris for bedste hold. Holdet bestod af Martin Andersen, Fl. Funch, Lars Thage og Flemming Hansen

Per Knudsen & Johs. Nielsen har vundet 14 LF mesterskaber i double sammen, hvor af de 9 var i 90`erne

Per Knudsen med LF mestrene i yngre drenge B for hold i 1990…..

Birket Bordtennisklub fylder 25 år i september 1996…..

Per Knudsen udgav i 1999 to bøger om LF mesterskaberne i bordtennis…..

Johs. Nielsen beviste i 1990 at han stadig var blandt de allerbedste på Lolland Falster da han sammen med Anders Hector vandt Folketidende Cup for tomands hold…...

Martin Andersen var stærkt spillende,  da Birket vandt LF serien i 1992. Martin, der er født på ”Doll-Gården” i Torrig, har vundet 6 LF mesterskaber…...

Næste

Forside:       Om Arkivet:         Nyhedsarkiv                Artikler:     Gårde:    Portrætter:     Slægtsforskning:      Kontakt

Næste

Måned/År:

Begivenhed:

Januar 1990:

Birket Bordtennisklub arrangerer Folketidende Cup i Ravnsborg Hallen med Allan Plenborg fra ovenstående avis. 24 af Lolland Falsters bedste spillere deltog i stævnet for 2 mands hold. Johs. Nielsen spiller sammen med klubløse Anders Hector Larsen og vinder efter mange spændende kampe, finalen mod Jørgen Bærentzen og Martin Christensen med 3-2. Johs. var bagud ved stillingen 2-2 med 20-16 i 3. sæt til Jørgen Bærentzen men vendte kampen og dermed vandt førstepræmien på kr. 1000,-. Vores andet hold blev nr. 4. (Thomas Plenborg og Per Knudsen)

Februar 1990:

LF mesterskaberne i Nykøbing F. giver 2 guldmedaljer, da Johs. Nielsen besejrer John Idziak i herre klasse II single. Per Knudsen og Kim Wagner vinder klasse II double.

Marts 1990:

Birket ryger ud af 3. division med et brag. Allan Plenborg skrev i Folketidende: ”Vores kolesterol tal er steget efter en sæson med mange æg, bemærkede Birket-spilleren Per H. Knudsen”. Vores andet hold i herre serie II vinder LF mesterskabet  foran Frem Sakskøbing, som egentlig var storfavoritter. Birket hold bestod af Flemming Funch, Martin Andersen og Flemming Hansen. Til sidst vandt yngre drenge B LF mesterskabet med Sune Christiansen og Anders Holst. Holdet var helt suveræne og blev nr. 1 og 2 på top ti listen.

April 1990:

Herre serie 2 holdet med Flemming Funch, Flemming Hansen, Martin Andersen og Lars Thage modtager den 7. sportspris ved prisuddelingen på rådhuset i Horslunde.

Oktober 1990:

Birket er tilbage i LF serien med to nye på holdet: Flemming Funch og Martin Andersen.

Februar 1991:

Birket arrangere LF mesterskabet i Ravnsborg Hallen. Martin Andersen vinder sit første individuelle LF mesterskab ved at vinde herre klasse II double med Johs. Nielsen. Johs. Nielsen vinder over Axel Falck finalen i herre klasse II single. Kristina Sørensen vinder dame klasse II single

Marts 1991:

Herre serie IV, med damerne Joan Christensen og Kristina Sørensen vandt rækken med max point. Sidste spiller var Johnny Majborn. LF serien blev nr. 4: 14 kampe 143-109 og 17 point: Johs. Nielsen (48-8 nr. 3), Per Knudsen (45-11, 5), Martin Andersen og Flemming Funch.

September 1991:

Klubben fylder 20 år….

Februar 1992:

LF mesterskaberne gav sejr til 2 af vores ungdomsspillere, der havde været på træningslejr i Glamsbjerg i sommeren 1991. Eske Christiansen og Jimmy Pedersen vandt herre junior C double. Med på træningslejren var også Henrik Jørgensen, Sune Christiansen og Anders Holst.

Marts 1992:

Klubbens sidste under LFBTU. Det lykkedes noget overraskende Birket at vinde LF serien, men både Martin Andersen og Flemming Funch spillede en meget stor sæson. Endvidere fik Brian Clausen debut, da Per Knudsen brækkede hånden og han gjorde det rigtigt godt med bl.a. sejr over Allan Pedersen. I den sidste kamp i NB skulle Birket vinde, for Frem Sakskøbing havde en bedre målscore. Det blev vel nok klubbens mest spændende holdkamp til dato. Bagud med 2-8 og intet tydede på at vi kunne vende kampen. Men Martin Andersen ville det anderledes, da han først vandt over NBs næstbedste med 21-18 i tredje sæt. Og derefter gik det stærkt. Vi fik udlignet, bl.a. med sejre i begge doubler og bragte os foran med 9-8 inden Flemming Funch spillede den afgørende kamp mod John Idziak. Funch spillede skidt i første sæt og var bagud i andet, men vendte kampen med sejr på 21-19. I tredje sæt var Funch bagud med 11-4, men igen kom han tilbage og vandt 12 bolde i træk.

Oktober 1992:

Birket Bordtennisklub totalt udbrændt. Selvom 91-92 sæsonen gik nogenlunde var der ufattelig mange afbud og oprykningen til tredje division er et problem for flere med de lange rejser. Johs. er lige blevet far og det kniber med tiden. Derfor blev der  afholdt møde med spillerne og resultatet blev at man skulle stille klubben i bero og så skulle  de spillere der havde lyst melde sig ind i NB 83. Det havde 12 spillere lyst til og i den følgende sæson spillede Per Knudsen og Flemming Funch på NB 83s førstehold, medens resten spillede i serie 3 eller 4 i ØBTUs turnering. Klubben havde til dato vundet 93 mesterskaber siden 1971.

Februar 1994:

Johs. Nielsen har fået lysten tilbage og Per Knudsen har ikke spillet i denne sæson, så de begyndte at træne og stiller op til LF mesterskabet i Ejegod Hallen i Nykøbing F.  Og med en vis succes. De vinder herre klasse II double ved at besejre Karsten Bjørno og Rudi Christensen, NFBTK..

Marts 1994:

Ved LF mesterskaberne i Nakskov Idrætscenter for old boys, vinder Johs. Nielsen for første gang Old boys A single, medens han sammen med Per Knudsen vinder klubbens mesterskab nr. 95 i old boys A double.

Oktober 1994:

Birket Bordtennisklub er tilbage igen. Denne gang bliver der meldt et hold til i ØBTUs herre serie II. Holdet: Per Knudsen, Johs. Nielsen, Flemming Funch og Jimmy Pedersen.

Februar 1995:

LF mesterskaberne i Nykøbing giver sejr i herre klasse II double til Per Knudsen og Johs. Nielsen ved at besejre Henrik Palmqvist og Thomas Clausen, NB 83 med 24-22 og 21-15.

Marts 1995:

Holdet i herre serie II slutter på en 4. plads. Holdet fik en rimelig sæson, hvor rækken viser sig noget stærkere end den gamle LF serie. Johs. genvinder old boys a single og double ved LF i Nakskov.

Februar 1996:

Per Knudsen og Johs. Nielsen vinder herre klasse II double for 3 gang i træk og samtidig er det klubbens mesterskab nr. 100.

Marts 1996:

Johs. Nielsen vinder old boys A single og double for tredje gang i træk.

September 1996:

Klubben fylder 25 år og Allan Plenborg og Hans Ewald, B 1901 er nu aktuel i sporten for 25 år siden…..

Februar 1997:

Vi har ingen deltagere med ved LF. Første gang siden starten i 1973,  at Per Knudsen ikke deltager ved LF. Per bliver nemlig far til Jais i denne weekend.

Marts 1997:

Johs. Nielsen når ikke at forsvare sit LF mesterskab i old boys A single, da han kommer for sent. Per Knudsen taber finalen til Mogens Svendson fra Maribo i tre sæt. Old Boys A double bliver vundet da Johs. Nielsen kommer til doublerækken.

Marts 1997:

En god sæson af serie 2 holdet, der bliver nr. 3 a point med Nyråd på andenpladsen (minus 6 singler). Holdet taber de to første kampe, men siden vandt holdet eller spillede uafgjort. Johs. Nielsen vinder for første gang top ti listen i ØBTUs serie II. Per Knudsen blev nr. 2.

December 1997:

På ratting listen i Danmark er Per Knudsen nr. 296,  hvilket er lig med en 6. plads på Lolland Falster. Johs. Nielsen er nr. 348 (7) og Flemming Funch nr. 856 (18)

Februar 1998:

Johs. Nielsen stryger til tops i både single og double ved LF mesterskaberne i herre klasse II. I finalen vandt Johs. Nielsen 2-0 over Per Knudsen, der havde besejret en stærkt spillende Martin Andersen i semifinalen med 2-1.

Marts 1998:

Per Knudsen og Johs. Nielsen taber for første gang en double ved LF siden 1994, da de taber til Jørgen Jensen og John Idziak i finalen ved LF mesterskaberne i Nakskov. Johs. Nielsen vinder finalen over Jørgen Jensen, NB 83 i old Boys A single. Herre serie 2 blev nr. 4, igen a point med nr. 3 Nyråd med 22 point for 14 kampe (145-9) Johs. Blev nr. 1 på top 50 listen med 47 sejre i 58 kampe. Per Knudsen nr. 3 (46 –58).

Februar 1999:

Per Knudsen udgiver bøgerne om LF mesterskaberne fra 1956 til 1999. Efter Johs. Nielsens afbud var det Per Knudsen og Flemming Funch, der måtte forsvare Birkets farver. Per taber herre klasse II single finalen til Thomas Lorentzen, men tager sig til gengæld af klasse to double med Flemming Funch. Karsten Bjørno og Rudi Christensen havde flere matchbolde i tredje sæt, men til sidst blev det til sejr på 23-21.

Marts 1999:

LF mesterskaberne  for old boys giver igen Johs. Nielsen to LF mesterskaber i single og double…. , dog først efter at man måtte tælle bolde i puljen i single. Der var Johs. 12 bolde bedre en Bent Jensen, NB 83 og så kunne Johs. gå i semifinalen på Bents bekostning. Per Knudsen blev besejret i semifinalen og Mogens Svendson sikkert i finalen. Herre serie 2 bliver nr. 4 med 15 point efter suveræne Maribo. Per Knudsen nr. 2 på top listen.

Martin Andersen vinder klubmesterskabet i herre elite single ved at vinde over Johs. Nielsen med 3-1. Per Knudsen/Flemming Funch vandt herre double. Planer om et klubmesterskab for gamle medlemmer drøftes for første gang.