Tekstboks: Birket Lokalhistorisk ArkivTekstboks:

Forside:          Om Arkivet:      Nyhedsarkiv                Artikler:          Gårde:    Portrætter:     Slægtsforskning:      Kontakt                

Tekstboks: Sidste Nyt:Marts 2009Tekstboks:

 

 

Birket Skoles historie kan skrives så langt tilbage som til midten af 1700 tallet, og historien sluttede den 1. august 2004, da Lolland Kommune lukkede den gamle skole. Første dokument, som fortæller at der var noget der hed Birket Skole var i 1742, hvor skoleholderen  hed Jacob Lund. Den første skole lå nærmere Slotsgården. Hør mere om Ove H. Nielsens foredrag om Birket Skoles historie...

Lørdag den 14. marts 2009www.birketsogn.dk20 års jubiæumsudstilling:Birket Skoles HistorieFra skoleholder Lund til BjørnsonBirket Skole gennem tiderneTekstboks:

 

Birket Lokalhistoriske Arkiv

 

fejrer 20 års jubilæum med udstillingen

 

 Birket Skole  gennem tiderne

 

Kom og vær med til åbningen af udstillingen

i Birket Gamle Skole

 

lørdag den 14. marts kl. 14.

 

Kl. 14,30 holder museumsformidler Ove H. Nielsen

foredrag om ”Skolen” med særlig vægt på

Birket skolens historie

 

 

Udstillingen er tilrettelagt af Poul Kristensen, Betty Nielsen,  Per Knudsen og arkivets leder Edel Kristoffersen.

 

Birket og Omegns Borgerforening har på frivillig basis istandsat skolens lokaler til udstillingen og er vært ved receptionen på åbningsdagen.

Udstillingen omfatter massevis af avisudklip, klasse– og skolebilleder og meget andet. Har du noget i ”gemmerne” som kunne være spændende at have med, så kontakt

 

Edel Kristoffersen:

telefon 54 93 70 48

Tekstboks:

Skolen

 

Alle har en mening om skolen – alle har gået der.

 

Enten du har gået i en slaveanstalt eller en ambitionsskole, hvor du måske har været en sumphjerne eller pointkapitalist, så har du en mening.

 

Ove H. Nielsen, tidligere museumsformidler i Maribo, vil fortælle om de store forandringer, der er sket med børns skolegang. Birket skole fungerer ikke mere som folkeskole og skolebygningerne er nu monumenter over de fortællinger og oplevelser, som sognets børn har gennemlevet bag de solide mure.

 

For 400 år siden gik børnene til degnelæsning, så kom der landsbyskole og senere centralskole. Samfundet og skolegangen har ændret sig mange gange og det gælder også forholdet mellem voksne og børn….

 

Ove H. Nielsen vil fortælle om det og meget andet i sit foredrag i forbindelse med udstillingens åbning.

Forhenværende museumsformidler Ove H. Nielsen fortæller om skolen…….

Julearrangementet, som Birket Lokalhistorisk Arkiv arrangerede   den 10. december i Birketlunden,  blev en hyggelig dag med æbleskiver og gløgg for de ca. 40 deltagere.

Betty Nielsen fortalte julehistorier og spillede julesange i Birketlunden den 10.12 08….

Tekstboks: Birket Lokalhistorisk Arkiv

   Forside:       Om Arkivet:      Sidste Nyt:        Artikler:    Gårde:    Portrætter:     Slægtsforskning:      Kontakt                

Næste